Universiteit Leiden

nl en

Marlou Schrover bij NRC over steun Oekraïense vluchtelingen

Forum voor Democratie blijft Poetin verdedigen. Andere radicaal-rechtse politici in Europa zijn gedraaid en steunen nu Oekraïense vluchtelingen. Hoogleraar Marlou Schrover legt uit waar deze plotselinge steun vandaan komt.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen echte vluchtelingen en onechte vluchtelingen. Dat dit onderscheid wordt gemaakt verbaasd Schrover niet. ‘Neem de Hongaren, in 1956… Mensen stonden indertijd met wiegjes klaar op het Centraal Station in Utrecht om hen op te vangen, maar toen stapten er allemaal jonge jongens uit. Dat was niet de bedoeling, jongens horen te vechten voor hun land. Alsof alleen vrouwen en kinderen onder geweld zouden lijden.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van de NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.