Universiteit Leiden

nl en

Herman Paul in De Morgen over ons toekomstbeeld

Het woord toekomst wordt vaak geassocieerd met voorspoed en vooruitgang. In De Morgen reflecteert hoogleraar Herman Paul op deze verwachting.

‘We lopen aan tegen de grenzen van het dominante script van het vooruitgangsverhaal’, stelt hij. ‘Groei is het dogma van deze tijd, dat zie je het duidelijkst in de economische berichtgeving. (…) Ook op persoonlijk vlak zijn we van dat groei-idee doordrongen. We denken dat een gemiddelde loopbaan bijvoorbeeld in stijgende lijn gaat en we alsmaar meer zullen verdienen, en streven naar een constant optimaliseren van onszelf en iedere situatie waarin we terechtkomen.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van De Morgen ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.