Universiteit Leiden

nl en

Ineke Sluiter over haar afscheid van KNAW

Twee jaar geleden trad hoogleraar Ineke Sluiter aan als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Nu zit haar termijn erop. In NRC blikt ze terug.

Kort na Sluiters aantreden, begon de coronapandemie. Nederlands vertrouwen in de wetenschap werd ineens een belangrijk thema tijdens haar voorzitterschap. Toch is Sluiter niet somber geworden over dat vertrouwen, zo stelt ze. ‘Het vertrouwen in de wetenschap is bij veel mensen juist enorm toegenomen, mede door die snelle ontwikkeling van vaccins. Wetenschap is nog steeds de hoogst scorende beroepsgroep als het gaat om vertrouwen.’

Meer weten?

Het volledige artikel is te lezen op de website van NRC ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.