Universiteit Leiden

nl en

‘Een vernieuwend idee’, aldus Huub de Groot in het Parool

Groenten kweken zonder zonlicht én efficiënt koolstofdioxide opvangen. Een nieuwe publicatie van Amerikaanse onderzoekers in Nature Foods laat zien hoe dat kan. Hoogleraar biofysische organische chemie Huub de Groot geeft commentaar in het Parool.

In het onderzoek veranderen de onderzoekers CO2 met behulp van elektrolyse en water in acetaat. Dat kan vervolgens als  voedingsmiddel gebruikt kan worden in de landbouw. Volgens Huub de Groot een mooie en originele studie: ‘Het is een  vernieuwend idee om die twee stappen op deze manier te combineren.’ 

Dat betekent niet dat het volgens De Groot dé oplossing is voor het klimaatprobleem. ‘Planten filteren zelf CO2 uit de lucht,  terwijl het hier in geconcentreerde vorm wordt aangevoerd. De stap ervoor, het uit de lucht halen en concentreren van CO2,  kost energie. Dat lijken ze nu niet meegeteld te hebben.’

Lees nu het volledige artikel op Parool.nl (€)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.