Universiteit Leiden

nl en

Empirisch-juridisch onderzoek naar online prijsdiscriminatie

Hoe kijken Nederlandse bedrijven naar online prijsdiscriminatie? Kimia Heidary, Bart Custers, Helen Pluut en Jean-Pierre van der Rest schreven hier een artikel over.

In een recent verschenen artikel schrijven Kimia Heidary, Bart Custers, Helen Pluut en Jean-Pierre van der Rest over de bevindingen van de interviews die zij met verschillende Nederlandse bedrijven en experts hebben gehouden over het fenomeen online prijsdiscriminatie. Hoe kijken bedrijven eigenlijk naar deze praktijk?

In de interviews komen verschillende thema’s aan bod. Waaronder factoren voor bedrijven om (niet) te experimenteren met gepersonaliseerde prijzen, hun toekomstvisie en hun percepties over gewenste regulering. Dit is het eerste onderzoek dat zich richt op de perspectieven van bedrijven als aanvulling op het tot nu toe consument-centrische debat rondom het onderwerp.

Meer weten?

Lees het hele artikel hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.