Universiteit Leiden

nl en

Leo Lucassen bij The Daily Move van BNR over de situatie in Ter Apel

Hoe komt het dat aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zo overbelast is, dat er mensen buiten moeten slapen? Op onder meer die vraag geeft hoogleraar Leo Lucassen antwoord in het programma The Daily Move van BNR.

Volgens Lucassen zijn er een aantal redenen voor de problemen in Ter Apel. ‘Er is veel te weinig buffercapaciteit in de lucht gehouden na 2016. Er zijn meer dan vijftig azc’s gesloten in 2017 en 2018, omdat de cijfers toen even omlaag gingen, maar die aantallen gaan altijd in golven. Je had van tevoren kunnen uittekenen dat je onmiddellijk met een groot probleem zit, zodra het weer omhooggaat.’

Meer weten?

Luister de hele aflevering op de website van BNR.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.