Universiteit Leiden

nl en

Casper Wits in de Volkskrant over China’s soft power

Het Westen moet zich verzetten tegen China’s groeiende geopolitieke invloed. Dat betoogt universitair docent Casper Wits in de Volkskrant.

‘In het Westen onderschatten we vooralsnog de aantrekkingskracht van de Chinese soft power’, stelt Wits in zijn opiniestuk. ‘Het is voor ons dan ook nauwelijks voor te stellen dat het overtuigen van westerlingen hierin niet echt de prioriteit heeft, maar dat China zich vooral richt op ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Hier heeft China allang de ultieme zwakke plek van het Westen ontdekt en buit het deze genadeloos uit.’

Meer weten?

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.