Universiteit Leiden

nl en

Miko Flohr in NRC over Indonesisch erfgoed

De collectie-Dubois in Naturalis is middelpunt van een debat: moet de in koloniale context vergaarde collectie worden teruggegeven aan Indonesië. Universitair docent Oude Geschiedenis Miko Flohr beargumenteert in een opiniestuk in NRC dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat Indonesisch erfgoed thuishoort bij de voormalige kolonisator.

‘Ik hoop dat we binnenkort het juiste gesprek zullen voeren: niet over de vraag of de collectie moet worden teruggegeven, maar over de vraag hoe dat het beste kan gebeuren, en vanuit de gedachte dat er een morele verplichting bestaat om aan Indonesië op langere termijn een substantiële financiële bijdrage te leveren,’ stelt Flohr.

Meer weten?

Lees het volledige artikel op de website van NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.