Universiteit Leiden

nl en

Jelle van Buuren bij de Volkskrant over het tegengaan van radicalisering

Jelle van Buuren, universitair docent bij het institute of Security and Global Affairs, praat over de moeilijkheidsgraad om rechts-extremistische radicalisering tegen te gaan.

Drie keer per jaar schat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) hoe groot de kans is op een terroristische aanslag in Nederland. Volgens Jelle van Buuren zijn de programma's voor het tegengaan van radicalisering opgezet tijdens de periode dat Jihadisme de grootste bedreiging was. De focus is echter vooral gelegd op het probleem van 'religieuze radicalisering', waardoor er te weinig 'deskundigheid en infrastructuur is om andere vormen van radicalisering te signaleren', aldus Van Buuren. 

Jelle van Buuren vertelt verder dat 'het risico daarvan wordt serieus genomen. Maar het is nog zoeken naar de aanpak. Kunnen we de programma’s voor jihadisme zomaar overhevelen naar extreem-rechts? Niemand die het weet.’ Daarnaast is het ook lastig meten of bepaalde interventies effecties zijn.

Lees het hele artikel op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.