Universiteit Leiden

nl en

Flora Smit bij de NOS over werkcultuur in Zuid-Korea

Promovendus Flora Smit reageerde bij de NOS op het plan van de van de Zuid-Koreaanse regering voor een 69-urige wekrweek. Dit plan werd vanwege grote publieke weerstand weer ingenomen.

De werkcultuur in Zuid-Korea staat onder andere bekend om lange werkdagen. "Te weinig werken wordt in het land gezien als een zwakte. De concurrentie is enorm en de gedachte is vaak: voor jou tien anderen", zegt Smit. Maar toen de regering het plan voor de 69-urige werkweek lanceerde kwam er veel protest, vooral van jongeren, waardoor ze het plan weer introkken. Smit vertelt: "Je ziet dat demonstraties in Zuid-Korea een steeds groter effect hebben. De politiek luistert steeds meer naar de publieke opinie en het is goed dat jongeren anders kijken naar de bestaande werkcultuur."

Meer weten?

Lees het artikel op de webite van de NOS.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.