Universiteit Leiden

nl en

Dienst Toeslagen wederom 'over de grens' gegaan

De Dienst Toeslagen heeft geprobeerd om achter de schermen afspraken te maken met de rechterlijke macht over de beslistermijn in toeslagenzaken. Volgens universitair docent belastingrecht Martijn Nouwen schaadt dit de rechtsbescherming van gedupeerden.

Martijn Nouwen

'Als daar echt over is gesproken, is Toeslagen een grens over gegaan', zegt Nouwen tegen RTL Nieuws. 'Wat een redelijke beslistermijn is om een herbeoordeling af te ronden, is een vraag die in de rechtszaal moet worden uitgevochten. Dat moet niet in achterkamertjes tussen de rechtbanken en de Dienst Toeslagen worden voorbesproken.'

Volgens Nouwen staat het maken van dit soort afspraken op gespannen voet met het beginsel van gelijkheid van procespartijen. 'Dan sta je als gedupeerde 1-0 achter. Dit schaadt de rechtsbescherming van toeslagenouders opnieuw.'

Meer lezen?

Lees het hele artikel op RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.