Universiteit Leiden

nl en

Rogier Creemers in Belgische krant De Tijd over China

In een interview met De Tijd verteld Universitair docent Rogier Creemers onder andere over de digitale regelgevingen in China en de populaire Chinese app TikTok, maar ook over de complexiteit om China te doorgronden met een westerse blik.

Creemers zegt, ‘De grootste denkfout met betrekking tot China is ons onvermogen om het te zien vanuit de eigen logica. Ik krijg vaak te horen dat ik te positief ben over China. Een pandaknuffelaar!' Maar zo ziet Creemers het helemaal niet. Hij probeert juist uit te legggen hoe de Communistische Partij naar de wereld kijkt. 'En China wordt een pak competenter geleid dan we soms denken', vertelt hij. 'Maar dat vinden we moeilijk, want hoe kan een dictatuur nu iets anders zijn dan de karikaturen die we ervan hebben gemaakt?’

Meer weten?

Lees het hele interview op De Tijd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.