Universiteit Leiden

nl en

Mirjam de Bruijn bij EenVandaag over invloed van Rusland in Afrika

Afrikaanse landen keren zich van het Westen af en halen juist de banden met Rusland aan. Mirjam de Bruijn vertelt bij EenVandaag over de groeiende invloed van Rusland in Afrika en welke gevolgen de grotere invloed mogelijk kan hebben.

‘Er is een groeiend anti-Frans sentiment. Mensen vinden dat de Fransen er niet in zijn geslaagd te zorgen voor meer veiligheid en stabiliteit,’ zegt De Bruijn. Nieuwe regeringen werken daarom liever samen met groepen zoals Wagner. Maar de komst van de Russische huurlingen is vaak slecht nieuws voor de lokale bevolking, aldus De Bruijn. ‘Er zijn allerlei groepen die elkaar bevechten. Veel mensen zijn het slachtoffer van geweld of zijn op de vlucht. Er is honger en oorlogscriminaliteit en er vindt regelmatig geweld tegen burgers plaats.’ 

Meer weten?

Lees het artikel op de website van EenVandaag.

Foto: Christian Lévêque/IRD

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.