Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker bij NPO Radio 1 over of er te veel studenten zijn

Een commissie van universiteitsbestuurders zegt dat zo'n 15 procent van de studenten niet geschikt zijn om op een universiteit te studeren. Hoogleraar Remco Breuker vertelt op NPO Radio 1 over zijn visie over dit onderwerp.

‘Ik herken het ook wel. Ik denk dat 15 procent een lage inschatting is. Ik denk dat de universiteiten te lang Hollebolle Gijs hebben gespeeld als het gaat om studenten binnenhalen en te weinig hebben gekeken naar wat goed is voor studenten,’ vertelt Breuker. 'Hogescholen zijn minder prestigieus over het algemeen en dat is echt iets waar we vanaf moeten. We moeten af van die hiërarchische vorm in het onderwijs. De universiteit is één vorm en niet beter, maar wel anders.’ 

Meer weten?

Luister naar het volledige gesprek op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.