Universiteit Leiden

nl en

Carolien Stolte bij NPO Radio 1 over omstreden hindoetempel: ‘Modi lost verkiezingsbelofte in’

In India is een grote hindoetempel geopend. Critici zien dit als de volgende stap naar hindoenationalisme. Universitair hoofddocent Carolien Stolte vertelt er meer over in het radioprogramma ‘Spraakmakers.’

Volgens Stolte is de opening van de tempel belangrijk in de verkiezingscampagne van de huidige minister-president van India, Nahrenda Modi. ‘Alleen al het feit dat Modi hier zelf aanwezig is en deze tempel zelf inaugureert betekent heel duidelijk dat hij zich vereenzelvigt met de tempel en dat hij heel expliciet en publiekelijk hiermee een verkiezingsbelofte inlost in aanloop naar de start van de campagne.’  

Meer weten?

Luister de hele aflevering op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.