Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe publicatie over rechtvaardig gebruik van AI op de arbeidsmarkt

Carlotta Rigotti en Eduard Fosch-Villaronga hebben een nieuw artikel gepubliceerd dat een inzichtelijk en kritisch overzicht biedt over rechtvaardig gebruik van AI op de arbeidsmarkt. De publicatie is onderdeel van het BIAS-project.

De steeds groeiende adoptie van AI-technologie in het wervingslandschap roept vragen op over de implicaties van algoritmische besluitvorming. Naast andere concepten, zoals transparantie en verantwoordelijkheid, is rechtvaardigheid cruciaal geworden in debatten over AI-werving vanwege het potentiële reproduceren van vooroordelen en discriminatie die bepaalde kwetsbare groepen onevenredig kunnen treffen. Echter, de idealen en ambities van rechtvaardigheid kunnen verschillende betekenissen hebben voor verschillende belanghebbenden.

Dit nieuwsbericht gaat verder in het Engels

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.