Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

‘Towards Responsible Publishing’: cOAlition S vraagt jouw feedback

8 april 2024

Help je mee om wetenschappelijk publiceren te verbeteren door het opener, duurzamer en transparanter te maken? Dit is je kans: geef je feedback op het voorstel ‘Towards Responsible Publishing’.

Dit onlangs gepubliceerde voorstel is afkomstig van cOAlition S, een consortium van onderzoeksfinanciers waaronder ERC en NWO. Het voorstel schetst een visie van het wetenschappelijk communicatiesysteem van de toekomst. Ook beschrijft het een missie die onderzoeksfinancierders in staat stelt om deze visie - in samenwerking met andere belangrijke stakeholders - te realiseren.

Bij deze nodigen we onderzoekers uit om via een enquête feedback te geven op het voorstel. Door jouw ervaringen en perspectieven te delen, help je ervoor te zorgen dat het uiteindelijke voorstel aansluit bij de behoeften en ambities van onze academische gemeenschap.

Meedoen met de enquête

De enquête vraagt je naar alle aspecten van de uitgeefketen, waaronder de behoefte aan preprints om je werk eerder te delen, aan meer transparantie (bijvoorbeeld door open peer review) en aan een focus op kwaliteit in plaats van traditionele metrics. 

De enquête kost slechts 10 minuten van je tijd en is ontwikkeld in samenwerking met het Leiden Centre for Science and Technology Studies (CWTS). Je kan de enquête invullen tot 22 april.

Ga naar enquête

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.