Universiteit Leiden

nl en

ERC Proof of Concept Grant Andrea Evers voor virtuele communicatietool

Hoogleraar Gezondheidspsychologie Andrea Evers ontvangt een Proof of Concept Grant van de European Research Council (ERC). Deze aanvullende subsidie voor eerdere ERC-subsidieontvangers is een kans om de potentie en impact van wetenschappelijk onderzoek voor nieuwe innovaties verder te verkennen en dichter naar de markt te brengen. Evers werkt hierin samen met haar onderzoeksteam en collega’s Kaya Peerdeman, Stefanie Meeuwis en Liesbeth van Vliet.

Met de beurs zal het onderzoeksteam een virtual reality trainingstool ontwikkelen om communicatievaardigheden bij zorgprofessionals te trainen om zo behandeleffecten te optimaliseren.

Innovatieve tool voor zorgprofessionals

De communicatietool heeft als doel de behandeling beter af te stemmen op de verwachtingen van patiënten en daarmee de behandeling te optimaliseren. Eerder onderzoek van de onderzoeksgroep naar placebomechanismen laat zien dat positieve verwachtingen van een behandeling (placebo’s) een positief effect hebben op de daadwerkelijke uitkomst van een behandeling. Met de ontwikkeling van deze innovatieve tool hoopt Andrea Evers en haar onderzoeksteam de kennis voor zorgprofessionals zo laagdrempelig mogelijk te maken en behandeleffecten te optimaliseren.

Lees het persbericht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.