Universiteit Leiden

nl en

Renske Donkers wint Young Star Award, studenten verrassen docenten

Molecular Science & Technology-student Renske Donkers heeft de tweede editie van de Young Star Award gewonnen. Daarnaast kregen maar liefst drie docenten de titel ‘Teacher of the Year’ toebedeeld tijdens de uitreiking op woensdag 17 februari. Tot slot hadden studenten een verrassing voor alle docenten in petto: met een filmpje bedankten ze iedereen in het onderwijs voor hun uitzonderlijke werk in coronatijd.

Renske Donkers bij haar diploma-uitreiking

Rijzende ster

Niet ontmoedigd door de coronacrisis deed Renske Donkers haar bacheloronderzoek in samenwerking met een internationale universiteit. De contacten met haar begeleiders aan de universiteit van Limerick in Ierland verliepen allemaal online. Donkers droeg bij aan het oplossen van een probleem bij het modelleren van druppelvorming. 'Dit is belangrijk voor het ontwerpen van heel precieze printers, maar ook voor het afleveren van medicijnen die in kleine druppels worden opgelost,’ vertelt ze. 

Donkers ontvangt naast de titel Young Star ook 2500 euro, een bedrag dat beschikbaar wordt gesteld door het van Dishoeck-de Zeeuw fonds van het Leids Universiteits Fonds. In de laudatio van de jury was het volgende te lezen: ‘Voor de kwaliteit van zowel haar onderzoek als haar scriptie kreeg zij het cijfer 9,5 en voor haar competenties als onderzoeker zelfs een 10, waarmee zij aangeeft dat zij onder meer een zeer creatieve onderzoeker is en uitblinkt als teamspeler.’ 

Meer weten over Donkers en haar onderzoek? Lees hieronder het interview:

Bedankt, docenten!

Vanwege het coronavirus is de Facultaire Onderwijsprijs dit jaar iets anders verlopen dan normaal. Alle docenten hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd en het onderwijs draaiende gehouden, iets wat de studenten niet ontgaan is: met onderstaand filmpje laten ze hun dankbaarheid aan de docenten en andere betrokkenen in het onderwijs blijken!  

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Drie toegewijde docenten

Daarnaast was het dit jaar onmogelijk om één Docent van het Jaar te kiezen, daarom zijn het dit jaar drie docenten die de Onderwijsprijs in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Thomas Nagler, Jörg Meyer en Alexander van Oudenhoven. Wil je meer weten over hun drijfveren? Lees hieronder dan de interviews:

Foto's: Pim Rusch

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.