Universiteit Leiden

nl en

Nienke Bouw wint posterprijs op Nationaal Autisme Congres

Tijdens de 20ste editie van het Nationaal Autisme Congres van afgelopen maart won pedagoog Nienke Bouw de posterprijs voor haar onderzoek binnen de projectgroep TRIXY Expertisecentrum. Deze groep doet binnen een genetische ‘high risk’-groep, namelijk kinderen met een extra X of Y chromosoom, onderzoek naar ontwikkelingsmechanismen die onderliggend zijn aan autismesymptomen. 

Jaarlijks wordt het Nationaal Autisme Congres georganiseerd voor professionals op dit gebied, zoals Psychiaters, psychologen, pedagogen, neurologen, kinderartsen, arbeidstrainers, jeugdartsen, groepsleiders, leerkrachten, orthopedagogen, logopedisten, schoolartsen, therapeuten en verpleegkundigen.

Tijdens het 20ste Nationaal Autisme Congres van afgelopen maart kreeg Nienke Bouw de posterprijs uitgereikt voor haar poster 'Impact van een extra X of Y chromosoom op ASS-symptomen en sociale cognitie (1-7 jaar).' 

Tijdens de 20ste editie van het Nationaal Autisme Congres won Nienke Bouw de posterprijs voor haar onderzoek. 
Tijdens de 20ste editie van het Nationaal Autisme Congres won Nienke Bouw. 

Nationaal Autisme Congres

18 maart 2022: 21ste Nationaal Autisme Congres - SAVE THE DATE 2022. Lees meer ››

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.