Universiteit Leiden

nl en

Subsidie voor journalistieke projecten van Leidse studenten en docenten

Drie aan de universiteit gelieerde projecten krijgen subsidie van het Leids Mediafonds. Het geld is bedoeld om in samenwerking met een lokale mediapartner een journalistieke productie te maken.

Het Leids Mediafonds kent in een voor- en najaarsronde subsidies toe aan journalisten. Deze zijn bedoeld voor journalistieke producties over de Leidse regio. Daarnaast is er een speciale categorie voor studenten, waarin maximaal 500 euro per productie wordt toegekend. In deze ronde zijn de subsidies toegekend aan de volgende projecten.  

Leidse leerschool van het leven

Boukje van der Vos, Daphne Stolwijk en Mandy Meijer volgen de minor Journalistiek en Nieuwe Media. Voor Sleutelstad TV gaan ze een tiendelige serie maken om wetenschap behapbaar te maken voor niet-academici. In korte afleveringen mogen mensen vragen stellen over een onderwerp dat nooit op school is behandeld. Een wetenschapper geeft hier vervolgens antwoord op.  

Bedrag: € 500 

PhD voor dummies

Geschiedenisstudent Fenna IJtsma droomt van een carrière in de wetenschap, met een PhD-traject als eerste stap. Maar is dat wel zo verstandig? Een derde van de promovendi loopt risico op psychische klachten, de kans op een vast contract in de wetenschap is klein. In haar podcast duikt ze in de wereld van de PhD’s. Wil ze hier echt voor gaan? Of kiest ze toch eieren voor haar geld? 

Bedrag: € 3.910 

Hello Leiden

‘Hello Leiden’ is het eerste Engelstalige tv-programma van Sleutelstad. Elke week maken twee gasten kennis met de stad Leiden en elkaar. De sprekers zijn student, vluchteling of expat; allen hebben gemeen dat ze nieuw in Leiden zijn. De drijvende kracht en presentator van het programma is Zamira Abassanova. Zij is een gevluchte journaliste, geboren in Armenië en opgegroeid in Azerbaijan met werkervaring in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland. Het project is ontwikkeld in samenwerking met Jaap de Jong, hoogleraar journalistiek aan de Universiteit Leiden, Sleutelstad en een groep journalisten uit zowel Nederland als Azerbaijan en Pakistan. Voor studenten Journalistiek en Nieuwe Media zijn er stageplaatsen.

Bedrag: € 15.640 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.