Universiteit Leiden

nl en

Veiligheid voorop!

De Universiteit Leiden wil de beveiliging van haar systemen versterken. Daarom is per 1 mei een team met diverse specialisten gestart dat alle meet- en onderzoekssystemen in kaart gaat brengen. Omdat FWN de faculteit is met de grootste hoeveelheid meet- en onderzoeksopstellingen, starten de security experts bij onze faculteit.

Bedrijven, gemeenten, overheids- en onderwijsinstellingen krijgen steeds vaker te maken met digitale aanvallen. De beschikbaarheid van ICT-voorzieningen en de betrouwbaarheid van opgeslagen data zijn een essentiële voorwaarde voor onderwijs en onderzoek. Zeker in deze tijd waarin we veel thuis werken heeft iedere verstoring meteen impact op het werk of de studie. 

Iedereen moet kunnen vertrouwen op veilige data

Alle gebruikers moeten kunnen vertrouwen op veilig opgeslagen data, zoals onderzoeksgegevens en studentcijfers. Het team van specialisten gaat daarom de komende maanden in gesprek met onderzoekers om samen onze digitale veiligheid te vergroten en te bouwen aan een duurzame infrastructuur. 

De komende tijd zijn de experts regelmatig op onze faculteit aanwezig. Op de foto zie je wie het zijn, en welke collega’s van onze faculteit bij dit project betrokken zijn. 

Voorste rij v.l.n.r.:

  • Lisanne Diekman - Ondersteuning Cyberprogramma
  • Roland van Dam - Projectleider Inventarisatie Meet- & onderzoeksystemen
  • Désirée Oldenhuis - Securityspecialist 
  • Joao Schim - Business analyst

Achterste rij v.l.n.r.: 

  • Onno Timmermans - Business analyst
  • Joost Melsen - IT-architect
  • Johan Detollenaere - Informatiemanager FWN 

Ontmoet de experts in de nieuwsbrief

De komende tijd stellen we de digitale experts één voor één aan je voor. Houd de FWN-nieuwsbrief in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.