Universiteit Leiden

nl en

Zonsverduistering gemist? Kijk ‘m hier terug!

Op 10 juni was er voor het eerst sinds 2015 een zonsverduistering in Nederland te zien. De Sterrewacht Leiden besteedde aandacht aan dit natuurfenomeen met een populaire livestream, die ruim 20.000 keer werd bekeken.

Vanaf 11:00 zond de Sterrewacht live de zonsverduistering uit, met onder meer beelden uit Leiden, Voorschoten, Dwingeloo en zelfs Canada, waar de zon bijna volledig werd bedekt. In Nederland was de zon op het hoogtepunt van de verduistering 17 procent bedekt door de maan.

Heb jij de zonsverduistering gemist? Bekijk de livestream hieronder dan terug:

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.