Universiteit Leiden

nl en

Hanneke Hulst in Science Guide over Erkennen & Waarderen

Ook specialisten moeten aan een breder palet aan criteria voldoen, volgens Marcel Levi (NWO) en Hanneke Hulst (Universiteit Leiden). Onderzoekers zijn echter niet altijd alleskunners, waarschuwt Raymond Poot (Erasmus MC). Lees op Science Guide het verslag van de afsluitende paneldiscussie van het Recognition & Reward Festival, geopend door Robert Dijkgraaf als nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Science Guide

'Als je heel goed geld kunt binnenhalen, maar je zorgt niet goed voor je mensen, dan hoor je niet thuis in de academische wereld', vindt Hanneke Hulst, lid van de landelijke regiegroep Erkennen & Waarderen. 'We hebben meer verantwoordelijkheden dan alleen het binnenhalen van beurzen.' 
'Wie niet goed voor mensen zorgt, hoort niet in de academie thuis'

De interesse van Hanneke Hulst reikt van fundamenteel tot toegepast onderzoek van cognitieve stoornissen bij mensen met de hersenziekte multiple sclerose (MS). Daarover vertelt ze in diverse media.  Ze schrijft populair wetenschappelijke columns voor o.a. www.msweb.nl en de MS Vereniging Nederland. Hulst is algemeen manager van stichting Brein in Beeld die zich inzet om (neuro)wetenschappelijke kennis naar het publiek te vertalen. 

Erkennen & Waarderen

Hanneke Hulst is (bestuurs)lid van De Jonge Akademie (KNAW) waar zij zich onder andere inzet voor het nieuwe Erkennen & Waarderen.

Podcast Brein in Beeld

Wat gebeurt er precies in de hersenen tijdens de ziekte MS, en kijken we er wel op de goede manier naar? Neurowetenschappers Jeroen Geurts en Hanneke Hulst nemen de luisteraar mee in de wereld van de ziekte multiple sclerose, waar zij een groot deel van hun wetenschappelijke carrière aan wijden. Beluister alle ins en outs van de ziekte MS in de podcast 'Over de Kop' van Stichting Brein in Beeld.
Een inkijk in het onderzoek naar multiple sclerose

MS Vereniging Nederland

Het belang van de relatie tussen cognitieve en psychosociale problemen bij mensen met MS (15 december)

Themalezing cognitie en psychosociale problemen door Hanneke Hulst

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.