Universiteit Leiden

nl en

Suzanne van der Pluijm nieuwe directeur bedrijfsvoering faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Suzanne van der Pluijm wordt per 1 juni 2022 benoemd tot lid van het faculteitsbestuur van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (W&N) in de functie van portefeuillehouder bedrijfsvoering. Zij volgt Ed van den Berg op die sinds 1 september 2021 als ad interim de functie vervult.

Van der Pluijm werkt nu nog als Director of Operations aan de Erasmus School of Economics van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor Van der Pluijm betekent haar benoeming bij W&N in zekere zin terug naar haar roots. Zij studeerde Europees en Internationaal Recht in Leiden en werkte van 2014 tot 2019 als instituutsmanager bij het Leiden Academic Centre for Drug Research (LACDR), één van de instituten van de faculteit.

Van der Pluijm werkte daarnaast in verschillende managementfuncties bij onder andere de TU Delft, NWO en The Hague Institute for Innovation of Law. Ze kijkt ernaar uit om terug te keren naar Leiden en haar ervaring en kennis in te zetten voor de faculteit: ‘Leiden is een fantastische universiteit. Ik ben verheugd weer te mogen bijdragen aan haar doelstellingen en in het bijzonder aan die van W&N. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking en een hernieuwde kennismaking met al mijn collega’s.’

Ook decaan Jasper Knoester kijkt uit naar de toekomstige samenwerking met Van der Pluijm: ’Suzanne is een echte verbinder en een stevige bedrijfsvoerder met bestuurlijke ervaring in twee verschillende faculteiten. Bovendien heeft zij in LDE-verband alle drie de partners van binnenuit leren kennen.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.