Universiteit Leiden

nl en

Yung-Ting Tsou wint posterprijs op Nationaal Autisme Congres 2022

Het onderzoek van ontwikkelingspsycholoog Yung-Ting Tsou is onderdeel van 'Breaking the Cycle'. Dit project van het Focus on Emotions lab van de Universiteit Leiden maakt gebruik van sensortechnologie om de sociale netwerken en dynamiek van kinderen tijdens schoolpauzes vast te leggen. Gefeliciteerd, Yung-Ting, met een prachtige poster!

Posterprijs Yung-Ting Tsou
Klik op de poster voor alle auteurs van het artikel 'Loneliness in autistic and non-autistic children: Associations with social networks in school'

"Individuele verschillen zijn cruciaal om rekening mee te houden bij het streven naar een gastvrij schoolklimaat."

Het gebruik van sensordata in het project 'Breaking the Cycle' is een nieuwe en nuttige aanpak die ons begrip van sociale interactie op speelplaatsen vergroot. De resultaten van de studie suggereren: Autistische en niet-autistische kinderen zouden verschillende waarden kunnen hebben als het gaat om sociale netwerken en eenzaamheid. Voor kinderen met autisme kan het aantal sociale contacten een belangrijke rol spelen bij het gevoel verbonden te zijn. 'Individuele verschillen zijn cruciaal om rekening mee te houden bij het streven naar een gastvrij schoolklimaat.'

Autismecongres

Tsou presenteerde het onderzoek van haar en haar collega's 'Loneliness in autistic and non-autistic children: Associations with social networks in school' op het jaarlijkse Autisme Congres, waar Nederlandse psychiaters, psychologen, leerkrachten, therapeuten en het publiek samenkomen om te leren over de nieuwste wetenschappelijke kennis over autisme. Tsou: 'Ik denk dat geweldig is aan het programma dat het echt de nadruk legde op neurodiversiteit en participerend onderzoek en inzichten biedt vanuit verschillende perspectieven.'

2 april - 9 april: Autismeweek 2022

2 april: World Autism Awareness Day en start van de Autismeweek van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het thema is grenzen. 
NVA Autismeweek

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.