Universiteit Leiden

nl en

Nieuw fonds op naam voor bestudering Indonesische collecties

Op 4 april werd met een groot gezelschap de instelling gevierd van het Prof. Jaap de Graeff-Lingling Wiyadharma Fonds en het Lingling Wiyadharma Fonds voor Indonesische Studies bij het Leids Universiteits Fonds. Schenker en alumnus van de Universiteit Leiden Hans van der Valk stelde beide fondsen in ter nagedachtenis aan zijn vrouw Lingling Wiyadharma.

Tijdens de bijeenkomst in de Faculty Club werd de overeenkomst voor het nieuwe Lingling Wiyadharma Fonds voor Indonesische Studies getekend door Annetje Ottow, voorzitter van het College van Bestuur, Lilian Visscher, directeur van het Leids Universiteits Fonds en uiteraard schenker Hans van der Valk. Het fonds zal door de Universitaire Bibliotheken Leiden worden ingezet voor de bestudering van de Indonesische collecties door middel van de aanstelling van fellowships en een gastleerstoel voor een buitenlandse, senior onderzoeker. Conservator Anouk Mansfeld nam het gezelschap aan de hand van indrukwekkende foto’s, die onderdeel zijn van de collectie, mee naar het Indonesië van 1850-1950.

Regeneratieve geneeskunde

Het Prof. Jaap de Graeff-Lingling Wiyadharma Fonds werd twee jaar geleden in coronatijd ingesteld, waardoor de feestelijk viering van het fonds moest worden uitgesteld. Het onderzoek naar regeneratieve geneeskunde op het gebied van nefrologie was echter al wel van start gegaan. Professor Ton Rabelink van het Leids Universitair Medisch Centrum was, met zijn onderzoeksgroep, aanwezig om iets te vertellen over de bijzondere band met de schenker.

Het LUF kijkt terug op geslaagde bijeenkomst, een van de eerste bijeenkomsten die sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen weer plaats kon vinden.

Hoofd fondsenwerving Eliane Cohen: ‘Het was bijzonder om samen met de heer Van der Valk en de verschillende onderzoekers, die dankzij deze fondsen onderzoek kunnen doen, de instelling van de twee fondsen te vieren. We zijn dankbaar en trots dat de heer Van der Valk op deze manier bijdraagt aan maar liefst twee compleet verschillende wetenschapsgebieden.’

Headerfoto: Annetje Ottow, de heer Van der Valk en Lilian Visscher

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.