Universiteit Leiden

nl en

Nieuwsbrief Student Support FSW april 2022

In deze Student Support FSW nieuwsbrief lees je meer over het serviceaanbod van de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Denk aan aankomende activiteiten, vacatures en handige tips op het gebied van studievaardigheden, persoonlijke en professionele ontwikkeling, studentenwelzijn, (studie)loopbaanoriëntatie en sollicitatievaardigheden. Je bent van harte welkom bij Student Support FSW!

Gezocht! Studenten FSW die willen meedenken over studentenwelzijn!

De activiteiten van de POPcorner FSW worden georganiseerd in samenwerking met de studenten van de faculteit. Omdat studenten als ervaringsdeskundige een groot verschil kunnen maken, zoekt de POPcorner FSW studenten die in panels mee willen praten over het thema Studentenwelzijn en zich willen inzetten voor verschillende projecten.
Wil jij meedenken over het studentenwelzijn binnen onze faculteit? Neem dan contact op met Rosalinde Spitters voor meer informatie. 

Studentenwelzijn
Studentenwelzijn is een belangrijk thema, op nationaal niveau, binnen de Universiteit Leiden en zeker ook binnen de FSW. Binnen de faculteit kan je met vragen over je welzijn terecht bij je studieadviseur, maar ook de POPcorner FSW biedt ondersteuning bij de uitdagingen die je in je studententijd kunt tegenkomen. Zowel op het gebied van je studie als persoonlijke ontwikkeling.
Op het gebied van studentenwelzijn richt de POPcorner FSW zich deze periode op activiteiten rondom het met elkaar opnieuw thuisraken in de offline faculteit, het bouwen aan duurzame interventies en door ontwikkelen van: 

  • Sociale Veiligheid - binding en inclusie, 
  • Preventie - studentenwelzijn vergroten,
  • Awareness - bewustzijn van het thema Studentenwelzijn, zichtbaarheid van de diensten van Student Support FSW.

Samen met o.a. de studieadviseurs, de assessor FSW Noah Westerlaken, studieverenigingen, mentoren en tutoren van de faculteit werkt de POPcorner FSW, met Rosalinde Spitters als aanspreekpunt Student Wellbeing, aan deze uitdagende vraagstukken die niet worden gezien als individuele problemen van studenten, maar als een structureel vraagstuk met een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid.

Leiden University Career Week: 11-13 april 2022

Weet jij al wat je wilt gaan doen na je afstuderen? Hoe kom je erachter wat bij je past? En hoe bereid je je voor op de arbeidsmarkt? Bezoek van maandag 11 tot en met woensdag 13 april 2022 de Leiden University Career Week om erachter te komen! Tijdens dit 3-daagse evenement kan je een inspirerend programma volgen met diverse workshops en presentaties door alumni en organisaties zoals:

  • Recruiters panel – What do employers look for?
  • Workshop Online Solliciteren en workshop Oriënteren op een tussenjaar.
  • Alumni zullen hun ervaringen delen over hun carrière bij Nike, EY, Clingendael, Accenture, KPMG of het Ministerie van Justitie en nog veel meer!

Career Time
Tijdens de Leiden University Career Week zijn er een aantal Career Time momenten:

  • Op maandag 11 april zijn er in Den Haag en Leiden Career Time activiteiten waar je je CV en LinkedIn-profiel kunt laten checken en je profielfoto kunt laten maken.
  • Op woensdag 13 april  is er tussen 10 en 12 uur in het Pieter de la Courtgebouw (FSW) een informatiemarkt met verschillende organisaties die mogelijkheden bieden voor bijbanen, stages en vrijwilligerswerk. Ook hier kan je je CV en LinkedIn profiel laten checken! 

CareerTime FSW: CareerMarkt!
13 april 2022

Wil je organisaties ontmoeten, die je kunnen helpen bij het vinden van passende extra-curriculaire activiteiten, zoals stages, bijbanen en vrijwilligerswerk, maar ook voor verdere voorbereiding op de arbeidsmarkt en netwerkactiviteiten? Kom dan op 13 april tussen 10 en 12 uur naar de CareerMarkt FSW in de centrale hal van het faculteitsgebouw!

  • Laat je CV en LinkedIn profiel checken!
  • Laat je voorlichten over (studie)loopbaanmogelijkheden

Bekijk de deelnemende organisaties.

Activiteiten april 2022

Loopbaan en solliciteren:
 

Datum  

Activiteit

07/04

Workshop Job Interview (ENG)

07/04

Werken als Rijkstrainee (NL)

11-13/04

Leiden University Career Week (NL/ENG)

13/04

Career Time FSW – informatiemarkt
CV en LinkedIn check service en organisaties voor bijbanen, stages, vrijwilligerswerk (NL/ENG/centrale hal Pieter de la Courtgebouw)

13/04

Campus The Hague Career Event (NL/ENG)

13/04

Career College: To PhD or not to PhD? (ENG)

20/04

Workshop CV en Brief (NL)

20/04

Workshop What have I got to offer an employer? (ENG)

25/04

Workshop Study (re)choice (ENG)

28/04

Career College: Working as a Data Scientist (ENG)

Studieaanpak en persoonlijke ontwikkeling:
 

Datum

Activiteit

 

Inloopspreekuur Studievaardigheden (NL/ENG)

05/04

Training how to deal with fear of failure (ENG / meerdere bijeenkomsten)

07/04

Workshop Effectief studeren (NL/ENG / meerdere startdata)

21/04

Workshop Time management (NL / meerdere startdata)

26/04

Workshop Tentamens maken en tentamen zelfvertrouwen
(NL / meerdere startdata) 

Houd de cursuskalender goed in de gaten! Ook voor eventuele wijzigingen in het programma.

Naar de cursuskalender!

Uni-life App: alle evenementen op een rij

De Universiteit Leiden is aangesloten bij studentenapp Uni-life. In Uni-life zie je in één oogopslag alles wat er voor studenten te doen is en via de online communities kun je medestudenten vinden met dezelfde interesses. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen!

Uni-life biedt een compleet overzicht van alle evenementen voor studenten van de Universiteit Leiden, van danslessen tot een cursus gedichten schrijven en borrels bij verenigingen. De app toont activiteiten van de studentenverenigingen, studieorganisaties, faculteiten, clubs, het sportcentrum en (overige) initiatieven vanuit de Universiteit Leiden. 
Download de app via de App Store of Google Play.

Go Volunteer

Go Volunteer!

Zou je meer praktijkervaring willen opdoen? Jezelf verder willen ontwikkelen, ook buiten het onderwijscurriculum? 
Denk eens aan vrijwilligerswerk! Er zijn veel mogelijkheden en vrijwilligersorganisaties hebben dringend behoefte aan extra handen.

De Community Engagement Service FSW helpt je graag verder met je plannen voor extra-curriculaire activiteiten.
Wil je graag vrijwilligerswerk doen maar weet je nog niet precies hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wil je ontdekken welk vrijwilligerswerk goed bij je past? Maak dan een afspraak met een loopbaanadviseur van de Community Engagement Service FSW. Lees meer

Nacht van de Vrijwilliger NL Cares:
21 april 2022

De Nacht van de Vrijwilliger op 21 april 2022 is hét Social Impact Event waarbij jij kennis kunt maken met vrijwilligerswerk. Tijdens deze avond worden verschillende bijzondere en leuke activiteiten georganiseerd. Je maakt direct impact op een thema dat voor jou belangrijk is. Wil je iets doen tegen eenzaamheid, armoede of kansenongelijkheid of meehelpen aan een grote City Clean-up? Er is altijd een vrijwilligersactiviteit die bij jou past.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan, alleen of met een groep, via het platform van NL Cares. De website zal nog worden aangevuld met nieuwe activiteiten. Alle activiteiten zijn op 21 april 2022 tussen 18:00 en 20:30 uur in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Meer informatie over deze activiteit? Bezoek de website van NL Cares of neem contact op via info@nlcares.nl.

Student Experience

Maak kennis met Léon. Léon volgt een master Psychologie en doet vrijwilligerswerk bij @Ease waar hij psychologische ondersteuning biedt aan jongeren tussen 12 en 25 jaar.
Soms kan het fijn zijn om met iemand te praten die je verder niet kent en waar je geen verplichtingen bij voelt. Bij @Ease kunnen jongeren zonder afspraak binnenlopen of chatten voor een gratis gesprek over alles wat hen bezighoudt, anoniem, zonder wachtlijst en zonder verplichtingen.
Lees het verhaal van Léon – en andere student experiences - op ons Instagram kanaal @study_careersupportfsw.
 

student experience

Vacature Alert!

Functie Organisatie

Studentassistenten scriptieondersteuning 

Team Psychologen Universiteit Leiden 

Tijdelijk medewerker Studentenadministratie

SOZ Universiteit Leiden
Stage (web)redactie Nederlandse & Europese politiek

PDC Informatie Architectuur

Stagiair(e)s sociaal-emotioneel leren en flexibilisering van het onderwijs

Gouwe Academie

Vrijwilligers @ease Leiden

Bekijk meer vacatures op de Job portal van de Universiteit Leiden.

Contact Student Support FSW

Voor al je vragen over de student support services van de FSW POPcorner, Career Service en Community Engagement Service: 

Student Support FSW balie

Maandag t/m donderdag van 12:00-14:00 uur
Locatie: Pieter de la Courtgebouw, begane grond

Website studentsupportfsw
Email studentsupportfsw@fsw.leidenuniv.nl 

Volg ons!

Volg @study_careersupportfsw om op de hoogte te blijven van alle Student Support FSW activiteiten, workshops en initiatieven! We plaatsen hier maandelijks een overzicht van onze activiteiten en delen onder andere vacatures, studie- en carrière-tips in onze posts en stories!

@study_careersupportfsw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.