Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law alumni gezocht die actief willen bijdragen met hun kennis, ervaring of expertise

Wij hebben jou nodig! Je kennis, ervaring of expertise, op twee events. Eén event is specifiek voor studenten en willen we graag dat je vertelt over je carrièreverloop en bijbehorende keuzes die je hebt gemaakt. Het andere event is ons jaarlijkse alumni event, dit jaar in de vorm van een conferentie, waarvoor je inhoudelijke vraag graag in een wetenschappelijk jasje willen gieten.

Wil jij studenten verder op weg helpen door te vertellen over je eigen weg naar de arbeidsmarkt?

Learning My Way – De Ongebaande Weg is een Summer Course voor studenten van de Faculteit der Rechten (FdR), bestaande uit vier workshops met tussenliggende opdrachten. De cursus is gericht op arbeidsmarktoriëntatie en persoonlijke reflectie. Studenten worden zich door de Learning My Way methodiek beter bewust van hun eigen drijfveren en kwaliteiten en hoe zij deze het beste kunnen inzetten op de arbeidsmarkt. Het doel is dat studenten meer vertrouwen in, en een beter idee van, de eigen toekomst krijgen. Hierdoor raken ze gemotiveerder voor de studie, kunnen ze beter doordachte keuzes maken en voortvarender op het afstuderen afkoersen.  

Tijdens deze Summer Course wordt er een speeddate met alumni georganiseerd. Deze speeddate is door eerdere deelnemers als één van de meest waardevolle onderdelen gewaardeerd van de Summer Course. Zou je aan de komende Summer Course willen bijdragen door in gesprek te gaan met studenten over jouw eigen weg naar en op de arbeidsmarkt? De speeddate vindt plaats op woensdag 29 juni in twee rondes: 17-18.30u en 19.30-21.00u in het KOG. Je kunt je voor één of beide rondes aanmelden door voor 20 juni een email te sturen naar alumni@law.leidenuniv.nl

Jullie zijn hard nodig en kunnen het verschil maken! Alvast veel dank.

Klik hier voor meer informatie over Learning My Way.

Zelf inhoud kiezen voor ons jaarlijkse Leiden Law alumni event: de Leiden Revisited conferentie

Dit jaar hopen we ons jaarlijkse alumni event, Leiden Revisited, weer fysiek ín Leiden te kunnen organiseren. Vrijdag 9 september zien we jullie graag (terug) op de Oude Sterrewacht.

We steken Leiden Revisited 2022 in een nieuw jasje: dit keer laten we jou de inhoud bepalen. Dit is jouw kans om de wetenschappelijke kennis die wij in huis hebben volledig te benutten naar wens. 

Laat ons alsjeblieft weten welke onderwerpen je wilt bespreken en tegen het wetenschappelijke licht zou willen houden: juridisch inhoudelijke kwesties die spelen op jouw werk, arbeidsrechtelijke zaken, innovaties op diverse werkterreinen, (toepassing van) nieuwe wetten, bepaalde nieuwe vaardigheden of wellicht heb je zelf een mooie bijdrage dat een podium verdient. Mail je vraag/suggestie aan alumni@law.leidenuniv.nl, graag voor 10 juni. Wij gaan dan ons best doen om je een programma te bieden dat zoveel mogelijk voldoet aan jullie vraag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.