Universiteit Leiden

nl en

Nieuwsbrief Student Support FSW mei 2022

In deze Student Support FSW nieuwsbrief lees je meer over het serviceaanbod van de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Denk aan aankomende activiteiten, vacatures en handige tips op het gebied van studievaardigheden, persoonlijke en professionele ontwikkeling, studentenwelzijn, (studie)loopbaanoriëntatie en sollicitatievaardigheden. Je bent van harte welkom bij Student Support FSW!

Let's (re)connect
Opening POP-up Living Room

Wil je ook weer (opnieuw) verbinden met je medestudenten na een lange periode van online studeren? De POPcorner FSW heeft voor alle studenten van de FSW een tijdelijke POP-up Living room geopend. Een initiatief in samenwerking met de Assessor Noah Westerlaken, de Studieverenigingen, de Career Service FSW en de Community Engagement Service FSW.

De Living Room is een ontmoetingspunt voor studenten waar ruimte is voor gesprekken, nieuwe contacten kunnen worden gelegd en leuke activiteiten kunnen worden bijgewoond. Het openen van de Living Room is de aftrap van de I Care campagne FSW, die vanaf 1 mei 2022 van start gaat. De I Care campagne wordt gedragen door de Student Support FSW, waar de POPcorner onderdeel van uitmaakt. Je vindt de Living Room in de centrale hal van de FSW (voor het restaurant).

Studenten gezocht die willen meedenken over activiteiten
Wil je meedenken over activiteiten of heb je zelf een idee: neem dan contact op met Rosalinde Spitters, aanspreekpunt Student Wellbeing.

Even voorstellen…
De nieuwe student-assistent binnen de I Care campagne is Willemijn Giltaij. Willemijn is de verbindende schakel tussen de POPcorner en de andere betrokkenen en is medeorganisator van activiteiten in en rond de POP-up Living Room.

CareerCollege 'Working in Policy' 31 mei 2022

Op dinsdag 31 mei 2022 organiseert de Career Service FSW een CareerCollege rondom het thema Working in Policy. Tijdens dit CareerCollege zullen alumni vertellen hoe het is om te werken in beleidsfuncties.

Met veel verschillende studierichtingen is het mogelijk werk te vinden waarbij beleid ontwikkelen, uitvoeren, adviseren etc. tot je takenpakket hoort. Maar hoe word je nou eigenlijk beleidsmedewerker? En wat doe je dan de hele dag? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig? In welk type organisaties zoeken ze beleidsmedewerkers? Allemaal vragen die je kunt gaan stellen tijdens dit CareerCollege. Lees meer

Activiteiten mei 2022

Loopbaan en solliciteren:
 

Datum  

Activiteit

12/05

Workshop CV & Application letter (ENG)

16/05 CV/LinkedIn profiel check (NL/ENG), POP-up Living Room

18/05

Workshop Assessments (NL)

19/05 Mix & Match Volunteer Job Fair, Den Haag

23/05

Workshop hoe vind ik een baan die bij me past? (NL/ENG)

31/05

CareerCollege Working in Policy (ENG)

Studieaanpak en persoonlijke ontwikkeling:
 

Datum

Activiteit

 

Inloopspreekuur Studievaardigheden (NL/ENG)

18/05

Bijeenkomst Drempelloos studeren (NL)

19/05 Being the First network: Studying Abroad (NL/ENG)

31/05

Workshop Effectief studeren (NL)

Houd de cursuskalender goed in de gaten! Ook voor eventuele wijzigingen in het programma.

Naar de cursuskalender!

Bijeenkomst Drempelloos studeren: 18 mei 2022

Studeren met een functiebeperking kost vaak extra tijd en energie. Een functiebeperking is een lichamelijke, psychische of andere blijvende aandoening. Dit kan zijn:

  • een visuele, auditieve of motorische handicap;
  • een leerstoornis (bijvoorbeeld dyslexie);
  • een chronische en/of psychische ziekte.

Word jij beperkt in je studie door een functiebeperking? Kom op woensdag 18 mei 2022 van 17.00 - 19.00 uur naar de bijeenkomst Drempelloos studeren in het Pieter de la Courtgebouw

Tijdens de bijeenkomst wisselen deelnemers ervaringen uit en worden de behoeften, die studeren met een functiebeperking met zich meebrengt, in kaart gebracht. Het programma bestaat onder andere uit een korte lezing van een gastspreker en een interactieve activiteit, afgesloten met een hapje en een drankje. Aanmelden is mogelijk via het aanmeldingsformulier.

CV en LinkedIn profiel check service

De Career Service FSW heeft een gratis CV & LinkedIn profiel check service! Je kunt op de volgende manieren gebruik van maken van een CV en/of LinkedIn profiel check door onze student-assistenten:

  • Kom op maandag 16 mei 2022 tussen 12:00 en 14:00 uur (met je laptop of CV op papier) naar de POP-up Living Room op de begane grond van het Pieter de la Courtgebouw voor een gratis check van jouw CV/LinkedIn profiel.
  • Bespreek je CV/LinkedIn profiel tijdens een online afspraak.
  • Stuur je CV/LinkedIn profiel per e-mail naar de Career Service FSW en ontvang binnen vijf werkdagen een reactie.

Bekijk eerst de tips over CV schrijven en een LinkedIn profiel aanmaken op de Career zone en pas je CV en LinkedIn profiel zonodig aan voordat je een afspraak maakt of deze mailt naar de Career Service.

Studentenbalie Student Support FSW

Wil je advies of heb je vragen over de services en activiteiten van de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service, kom dan langs bij de balie van de Student Support FSW. Onze studentmedewerkers staan klaar om je te helpen.

De Student Support FSW balie vind je naast de balie van het Onderwijs Servicecentrum, op de begane grond van het Pieter de la Courtgebouw. De Student Support FSW balie is geopend van maandag t/m donderdag tussen 12:00 en 14:00 uur.

Student Experience

In de student experience van deze maand: het verhaal van Nikki. Nikki is alumna Politieke Wetenschappen en vertelt over het pad naar haar droombaan: vrijwilligerscoördinator binnen de landelijke politiek. Lees het verhaal van Nikki – en andere student experiences - op ons Instagram kanaal @study_careersupportfsw. 

student experience

Vacature Alert!

Functie Organisatie

Stagiair Educatie en Ontwikkeling

Cross Your Borders 

Fall internship

The Hague Academy for local governance

Afstudeerstage begrijpend lezen

Faqta

Stagiair(e) Public Affairs

Wallaart & Kusse

Bekijk meer vacatures op de Job portal van de Universiteit Leiden.

Volg ons!

Volg @study_careersupportfsw om op de hoogte te blijven van alle Student Support FSW activiteiten, workshops en initiatieven! We plaatsen hier maandelijks een overzicht van onze activiteiten en delen onder andere vacatures, studie- en carrière-tips in onze posts en stories!

@study_careersupportfsw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.