Universiteit Leiden

nl en

Lauren Lauret krijgt D.J. Veegens Prijs 2022

Universitair docent Lauren Lauret won voor haar proefschrift over de vergaderpraktijken van de Staten-Generaal uit de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden vergeleken met die van de Tweede Kamer in de eerste helft van de 19e eeuw de D.J. Veegens Prijs 2022.

‘De D.J. Veegens prijs kwam vrij onverwacht. Mijn promotor adviseerde me om meteen na de voordracht te vergeten dat ik meedeed, dan zou het echt een verrassing zijn. En dat was het,’ vertelt Lauret in een interview met de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. ‘Mijn onderzoek toont aan dat je nog meer leven in het parlement ziet als je kijkt vanuit het perspectief van de vroegmoderne vergaderpraktijk. Ze waren heel gedegen aan het werk, ook al was er nog geen levendig debat.’ 

Foto: Stephanie Driessen / KHMW 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.