Universiteit Leiden

nl en

Kabinet benoemt Koen Caminada in Commissie Sociaal Minimum

Minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen en minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen advies aan een onafhankelijke commissie over wat verschillende huishoudtypen nodig hebben om rond te kunnen komen en om mee te kunnen doen aan de maatschappij. Koen Caminada is benoemd tot lid van deze commissie.

Koen Caminada

De commissie wordt gevraagd ook naar de systematiek van het sociaal minimum te kijken. De leden van de Commissie Sociaal Minimum brengen expertise samen vanuit de wetenschap, de praktijk en kennis van de regelingen.

Het kabinet kiest voor het instellen van een nieuwe commissie vanwege de heterogeniteit van de benodigde expertise. Het kabinet heeft geen onderzoeks- of adviesorgaan gevonden waar deze disciplines in gelijke mate vertegenwoordigd zijn. Daarnaast heeft het kabinet bewust gekozen voor een externe commissie, omdat het kabinet het zeer belangrijk acht dat de commissie die onderzoek gaat doen naar het sociaal minimum onafhankelijk is.

Lees hier meer over de Commissie Sociaal Minimum.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.