Universiteit Leiden

nl en

Twee nieuwe opleidingsdirecteuren voor LIACS

Matthijs van Leeuwen en Frank Takes zijn per 1 september benoemd tot opleidingsdirecteuren bij het LIACS. Zij volgen Marcello Bonsangue op die de functie sinds 2016 vervulde. Van Leeuwen en Takes zijn aangesteld voor een periode van vier jaar.

‘Bij het LIACS hadden we altijd één opleidingsdirecteur, legt wetenschappelijk directeur Aske Plaat uit. ‘Maar vanwege de groei van het aantal studenten hebben we ervoor gekozen om de taken over twee personen te verdelen. Dat is bij andere instituten aan onze faculteit overigens ook zo. Ik ben heel blij dat Frank en Matthijs deze taak op zich willen nemen.’

Frank Takes wint docent van het jaar

Docent van het jaar

Frank Takes is universitair hoofddocent in Network Science. Hij studeerde en promoveerde in Leiden in Computer Science. Dat Takes hart heeft voor onderwijs blijkt wel uit zijn cv. Zo begeleidt hij bachelor-, master- en PhD-studenten, was hij voorzitter van de opleidingscommissie en lid van de Leiden Teachers Academy. Én studenten van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen kozen hem in 2017 tot docent van het jaar.

Nieuwe bachelor

Aske Plaat is blij met Frank als OD: ‘Frank is een uitstekend docent die goed kan organiseren. In september start de nieuwe bachelor Data Science and Artificial Intelligence. Hij is de aangewezen persoon om deze opleiding verder te stroomlijnen en professionaliseren.’

Takes wordt OD van de bacheloropleidingen Informatica en Data Science and Artificial Intelligence. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de minoren Data Science and Artificial Intelligence en Cyber Security Governance Essentials.

Matthijs van Leeuwen

Senior Kwalificatie Onderwijs

Matthijs van Leeuwen is universitair hoofddocent Data Science. Volgens zijn profielpagina houdt hij van data, patronen, algoritmen en informatietheorie. Maar dat zijn hart ook klopt voor het onderwijs blijkt wel uit het feit dat hij dit jaar de Senior Kwalificatie Onderwijs behaalde.

Masteropleidingen zijn erg in trek

Ook Matthijs is een uitstekende docent met grote organisatorische vaardigheden, vervolgt Aske Plaat. ‘Onze masteropleidingen zijn erg populair, ook bij studenten van andere programma's van onze faculteit. Het is een hele uitdaging om als OD de hoge kwaliteit van zo’n divers en groeiend programma te waarborgen. Matthijs kan dat.’

Matthijs van Leeuwen is vanaf september OD van de masteropleidingen Computer Science, Media Technology en ICT in Business and the Public Sector. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de bijdrage van het LIACS aan de masterspecialisatie Business Studies en de minor Science, Business and Innovation.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.