Universiteit Leiden

nl en

Even voorstellen...

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft weer een aantal nieuwe collega’s erbij. Vooral met de nieuwe medewerkers in staffuncties hebben we allemaal veel te maken dus kom je ze vast snel tegen. Hieronder maken we daarom alvast kennis met een paar nieuwe mensen.

Anne-Marie Schreurs

Enkele weken geleden ben ik begonnen als loopbaanadviseur bij de rechtenfaculteit. Zelf heb ik ook rechten gestudeerd in Leiden en het is erg leuk om weer terug te zijn, al is er veel veranderd. Leuk is dat de faculteit nu midden in de stad zit, ik ging nog naar de Hugo de Grootstraat. Na mijn studie heb ik uiteenlopende banen in de juridische wereld gehad en daarna heb ik een eigen trainingsbureau gehad voor het trainen en coachen van advocaten en juristen. Nu komt alles bij elkaar in deze functie.

Ik help studenten om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ik help ze te onderzoeken welke stage of baan ze precies willen en help ze de eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Ik zit beneden in het KOG-gebouw, bij de studieadviseurs. Ik hoop dat studenten me weten te vinden daar. Daarnaast ben ik ook graag sparringpartner op het gebied van arbeidsmarktvoorbereiding voor de verschillende masteropleidingen binnen de faculteit. Ik hoop de komende weken veel collega’s te ontmoeten en denk graag mee.

Ik woon in Amsterdam, met mijn vriend en heb drie kinderen waarvan er twee ook studeren.  

Jan Jacob Trip

Sommigen van jullie heb ik al ontmoet en anderen hebben me misschien al zien lopen, want ik werk alweer sinds 1 juli bij de afdeling Onderwijsbeleid. Daar houd ik me bezig met verschillende ‘dossiers’, waarvan interne informatievoorziening op het moment het grootste is. 

Ik studeerde sociale geografie in Groningen en werkte daarna als onderzoeker en docent academische vaardigheden bij de faculteit Bouwkunde in Delft. Het is leuk om nu bij de FdR dichter bij de beleidspraktijk te staan, maar toch nog steeds in een bruisende universitaire omgeving te werken. En midden in de mooie binnenstad van Leiden, op hooguit een kwartier fietsen vanuit mijn woonplaats Leiderdorp.

Buiten het werk hou ik onder meer van fotograferen, wandelen en steden bezoeken. Of, nog beter, een combinatie van die drie. Verder lees ik graag, luister ik naar muziek en kijk ik films.

Voor mijn werk ga ik de komende tijd met heel wat mensen praten, dus wellicht dat we elkaar binnenkort al ontmoeten. Ik kijk er naar uit!

 

Mireille van der Stoep

Ik ben de nieuwe redacteur en ga vooral veel nieuws maken voor de faculteit.

Tijdens evenementen zal ik aanwezig zijn om mooie stukjes te schrijven voor de website, nieuwsbrief en onze sociale media.
Daarnaast ga ik mij onder meer bezighouden met het schrijven van de nieuwsbrief zelf, het in het nieuws brengen van onze wetenschappers en het up-to-date houden van de Leiden Law Blog.
Rechten is een belangrijk vakgebied en het kenbaar maken van de relevantie van het vakgebied zelf en haar onderzoeken is wat mij enorm trok om hier te gaan werken. Hiervoor heb ik literatuur en taalwetenschappen gestudeerd in Leiden, waar ik ook al een goed aantal jaar woon. Naast mijn werk houd ik enorm veel van lezen en rotsklimmen. Je kunt me dan ook regelmatig in nabije boekhandels en klimhallen vinden. Ik kijk het meeste uit naar de evenementen om mooie sfeerimpressies te krijgen en leuke interviews af te kunnen nemen!

Anouk Hesseling

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Anouk Hesseling en ik ben sinds 1 augustus begonnen voor de Leiden Law Academy van de rechtenfaculteit. Ik zal 3 dagen in de week aan de slag gaan als eventmanager voor de marketing events van de rechtenfaculteit en de overige 2 dagen als eventcoördinator voor het JPAO. Mijn werkplek is op de Sterrenwacht, mocht je me ooit nodig hebben ben je harte welkom voor een heerlijk bakje koffie of thee! En anders ben ik te bereiken via events@law.leidenuniv.nl.

Hiervoor heb ik gewerkt bij NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout als Event Specialist. Een hele leuke functie waar ik veel kennis heb opgedaan bij het organiseren van congressen, feesten en trainingen.

Buiten het werk vind ik het erg leuk om te koken, te borrelen met vrienden, tijd door te brengen met mijn familie of een dag lekker erop uit te gaan. Verder ben ik erg reislustig en heb ik een lange lijst van bestemmingen die ik graag nog zou willen bezoeken om te duiken en de natuur en cultuur te ontdekken.

Rick van Egmond

Sinds augustus ben ik de uitdaging aangegaan binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. In combinatie met het JPAO gaan we de Leiden Law Academy vormgeven. Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij het Academiegebouw, waardoor ik vanwege vele congressen en evenementen voor sommigen al een bekend gezicht ben.

Om met zoveel prachtige locaties van de Universiteit in aanraking te mogen komen blijft bijzonder. Niet alleen omdat dit bijdraagt aan de beleving, maar ook omdat het nog meer motiveert om verwachtingen te overtreffen. Ik kijk dan ook erg uit naar alle toekomstige samenwerkingen.

Met mijn gezin wonen we in het knusse Roelofarendsveen. Regelmatig gaat hier de sup het water in, is m’n zoontje een goede reden voor een nieuwe bouwset Lego en trekken we er graag op uit voor een dagje bos, strand of park.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.