Universiteit Leiden

nl en

‘Wat kost migratie?’

Migranten zijn duur. Of toch niet? Hoogleraar Olaf van Vliet werkt mee aan een groot onderzoeksproject van de Universiteit Leiden om in kaart te brengen wat migratie kost. In de laatste aflevering van dit seizoen van de podcast Open Geesten vertelt hij over de eerste resultaten. Drukken migranten echt op het sociale stelsel of valt dit eigenlijk wel mee?

Over Olaf van Vliet

Olaf van Vliet bekleedt de leerstoel economie, met als specialisatie sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in internationaal perspectief. Van Vliet doet onderzoek naar arbeidseconomie en politieke economie. Daarbij richt hij zich op hervormingen van sociaal beleid, flexibilisering van de arbeidsmarkt, de effecten van globalisering en technologische verandering (zoals digitalisering en automatisering), arbeidsmigratie en inkomensongelijkheid.

Over de podcast

In de podcast Open Geesten vertellen FGW-wetenschappers over hun onderzoek. In het tweede seizoen komen hoogleraren Marlou Schrover, Mirjam de Bruijn en Olaf van Vliet aan het woord over migratie. In drie afleveringen vertellen ze wat hun onderzoek naar migratiegeschiedenis, migratie in of vanuit Afrika en de kosten van migratie, en wat dat betekent voor onze maatschappij. Open Geesten is te beluisteren op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en de website van de universiteit.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.