Universiteit Leiden

nl en

Twee nieuwe opleidingsdirecteuren bij het Instituut Biologie Leiden

Per 1 oktober starten twee nieuwe opleidingsdirecteuren bij het Instituut Biologie Leiden (IBL). Dennis Claessen begint als de nieuwe OD voor de masteropleiding Biology en Marcel Schaaf als OD voor de bacheloropleiding Biologie. Claessen en Schaaf zijn aangesteld voor een periode van vier jaar en volgen Han de Winde op.

‘Alleskunner’

Dennis Claessen is hoogleraar Moleculaire Microbiologie. Hij studeerde en promoveerde in Groningen en kwam in 2010 in Leiden werken. Vicedecaan en portefeuillehouder onderwijs Bart Smit is heel blij met de aanstelling van Claessen: ‘Dennis is een alleskunner die vanuit zijn eigen rol als onderzoeker als geen ander studenten weet te motiveren.’

‘Bevlogen en gedreven’

Marcel Schaaf is universitair hoofddocent en behaalde vorig jaar de Senior Kwalificatie Onderwijs. Hij is bevlogen onderzoeker maar ook een heel gedreven docent. Zo kent hij alle namen van zijn studenten, ook al zijn dat er honderd. ‘Daar zijn handige trucjes voor.’ Bart de Smit roemt zijn jarenlange inzet voor de vakken die hij zelf doceert en innoveert: 'Samen met zijn collega's zet hij zich telkens weer in om het opleidingsprogramma te verbeteren.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.