Universiteit Leiden

nl en

Cristina del Real nam deel aan presentatie van Office of Science and Technology voor Spaanse regering

Cristina del Real, universitair docent Cyber Crisis bij het Institute Security and Global Affairs, nam deel aan de presentatie van het Office of Science and Technology (OficinaC) voor het Spaanse Congres van Afgevaardigden (het Spaanse parlement). Ze is een expert in cyber security, een van de vier onderwerpen die behandeld wordt door OficinaC, en ging in op vragen over haar cyber security verslag.

Het doel van OficinaC is om te zorgen dat het Spaanse parlement toegang heeft tot wetenschappelijk bewijs. Del Real geeft aan dat dit een belangrijke ontwikkeling is voor de Spaanse democratie, aangezien het voor het eerst in 47 jaar democratie is dat de wetenschap officieel deel uitmaakt van het beleidsvormende proces. 
Del Real nam deel aan de officiële presentatie op maandag 14 november, als een van de wetenschappers die was uitgenodigd door het parlement. 

‘Het was een geweldige ervaring voor mij, aangezien ik de gelegenheid had om deel te nemen aan het grootste kennisoverdracht evenement tussen de wetenschappelijke gemeenschap en beleidsmakers van de Spaanse democratie.’

Op woensdag 16 november nam ze samen met twee andere wetenschappers, Javier López, hoogleraar aan de University of Malaga in Spanje en Joaquin Garcia-Alfaro, hoogleraar aan het Télécom SudParis Institute Polytechnique de Paris in Frankrijk, deel aan een besloten evenement voor de Spaanse afgevaardigden. De afgevaardigden hadden de gelegenheid om met de drie wetenschappers in discussie te gaan over de laatst wetenschappelijke inzichten over cybersecuritycultuur, gelijkwaardige verdeling van cybersecurity, de toepassingen van blockchain technologie en de risico’s en gevaren van geïntegreerde gezondheidssystemen en nog een aantal andere onderwerpen.

‘Het was een geweldige ervaring voor mij, aangezien ik de gelegenheid had om deel te nemen aan het grootste kennisoverdracht evenement tussen de wetenschappelijke gemeenschap en beleidsmakers van de Spaanse democratie.’

Cybersecurityrapport

De Real was een van de wetenschappers die geïnterviewd werd voor het rapport (in het Spaans) over cybersecurity. Het cybersecurityrapport interpreteert de bevindingen over cybersecurity vanuit een interdisciplinair oogpunt. Het toont het internationale, Europese en Spaanse governance landschap, benadrukt het belang van samenwerkingsverbanden en gaf strategieën om het vertrouwen van burgers te winnen door het inzetten van digitale soevereiniteit en security by design. Dit komt overeen met een van de projecten waarbij Del Real betrokken is binnen het Institute Security and Global Affairs: 'Cyber Security by Integrated Design’. In lijn met de filosofie van de Cyber Security Governance onderzoeksgroep, plaatst het cybersecurityrapport mensen aan de basis van cybersecurity door aandacht te besteden aan cybersecuritycultuur en de ontwikkeling van cyberrechten. 

OficinaC

OficinaC is een dienst van het Congres van Afgevaardigden in samenwerking met de Spaanse Foundation for Science and Technology (FECYT).
Ze verzamelen bestaande wetenschappelijke en technologische inzichten over onderwerpen die van belang zijn voor het parlement en organiseren activiteiten om de dialoog tussen de academische gemeenschap, afgevaardigden en de maatschappij te promoten. Ze hopen een bijdrage te leveren aan het verstevigen van wetenschappelijke en technologische bevindingen als fundamenteel – maar niet het enige – onderdeel van parlementaire processen. 
Hun eerste activiteit was het samenvatten van de bevindingen met betrekking tot vier door de gedeputeerden gekozen onderwerpen:

  1. Groene waterstof als brandstof;
  2. Kunstmatige intelligentie en gezondheid;
  3. Ontwikkelingen in behandelingen voor kanker;
  4. Cybersecurity. 

 

Foto's: De officiële presentatie en discussies met afgevaardigden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.