Universiteit Leiden

nl en

Maak kennis met de Studentenwerkgroep D&I Studentenwelzijn

Op maandag 14 november 2022 start onze facultaire studentenwerkgroep Diversiteit & Inclusie + Studentenwelzijn. De werkgroep bestaat uit zeven gemotiveerde studentmedewerkers die onder leiding van de facultaire coördinator Susanne Deen gezamenlijk aan de slag gaan om de thema’s diversiteit & inclusie en studentenwelzijn meer zichtbaar en bespreekbaar te maken op de faculteit.

Dit zullen zij doen met verschillende projecten, waarbij elk project een ander onderwerp aanraakt. Voorbeelden van projecten zijn: het organiseren van inspiratieavonden en themamiddagen, het aanbieden van workshops en cursussen studievaardigheden, het creëren van een maandelijkse contentkalender met educatieve en inspirerende verhalen voor studenten en medewerkers, meedenken over inclusieve stagekansen, en arbeidsperspectief en aandacht vragen voor deskundigheidsbevordering studentenwelzijn.

Facultaire coördinator Susanne kijkt er naar uit om met de werkgroep te starten en is ontzettend trots op alle leden. ‘Iedere student is uniek en brengt diens eigen ervaringen en perspectief mee. Stuk voor stuk zijn ze allemaal onwijs betrokken bij de thematiek en de faculteit. Studenten kunnen als geen ander aanvoelen waar behoefte aan is en welke projecten succesvol zullen zijn. Ik verwacht hierbij dat het concept students for students veel waarde met zich meebrengt.' Zij stelt alle zeven studentmedewerkers graag aan je voor.

Heb je vragen of wil je een keer aansluiten bij de werkgroep D&I Studentenwelzijn? Neem dan contact op met Susanne Deen.

Hi! Mijn naam is Mikkie en ik ben 20 jaar oud. Ik zit inmiddels in mijn eerste jaar van de Master International Relations and Diplomacy aan de FGGA in Den Haag. Ik heb tijdens mijn Bachelor in Amsterdam de mogelijkheid gehad om mijn interesse in mensenrechten en gender studies verder te ontdekken in een Minor. Ik ben hierdoor onwijs geïnteresseerd geraakt in diversiteit en inclusie en dit wil ik graag verder ontwikkelen als student-assistent D&I en Studentenwelzijn! De werkgroep zal onwijs helpen in D&I en Studentenwelzijn meer bespreekbaar en zichtbaar te maken op het KOG, zowel bij studenten als bij docenten. Ik ben erg enthousiast om deze doelstelling waar te maken en ik hoop jullie snel te zien bij een van onze evenementen!

Hi, mijn naam is Jayshri Ramadhin, studente Criminologie en Rechtsgeleerdheid. Ik hecht er veel waarde aan dat de faculteit meer aandacht wilt besteden aan de thema’s Diversiteit & Inclusie en Studentenwelzijn en hier draag ik maar al te graag mijn steentje aan bij. Vanaf jongs af aan ben ik al betrokken geweest bij verschillende culturen en geïnteresseerd geweest in verschillende perspectieven. Mijn kennis wil ik graag delen, met als doel de D&I en Studentenwelzijn op de Faculteit te verbeteren. Ik vind het belangrijk dat iedere student, ongeacht afkomst, geaardheid of lichamelijke en mentale gesteldheid, de mogelijkheid wordt geboden tot een leuke studententijd waarin hij/zij zich gehoord en betrokken voelt.

Hi, ik ben Aniela, een tweedejaars student bachelor Rechtsgeleerdheid. Ik ging naar de middelbare school in de VS, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Op de middelbare school was ik al erg geïnteresseerd in diversiteit en inclusie. Ik ging naar een privéschool waar ik de enige queer ‘second generation’ Amerikaan in mijn klas was, dus ik was altijd heel vocaal en gepassioneerd over kwesties van diversiteit. Ik heb in Amerika een aantal cursussen en workshops gevolgd die mij helpen goed te communiceren, kwesties van diversiteit inclusie en welzijn te begrijpen, en de rol van studenten in dit soort werk te beseffen. Met mijn unieke achtergrond in D&I geloof ik dat ik een waardevol perspectief aan het team kan brengen. Ik hoop dat ik in deze werkgroep de faculteit effectief kan helpen door het bewustzijn te vergroten en door het ondersteunen van het Diversity and Inclusion Office gemarginaliseerde studenten en docenten te helpen.

Hoi allemaal, mijn naam is Irene en ik ben in september begonnen aan de master Law and Society. Hiervoor heb ik Liberal Arts and Sciences en Global Criminal Law gestudeerd in Groningen met een minor in Sydney. Tijdens deze bachelor en master heb ik ondervonden hoe waardevol en leerzaam het is om als student in een diverse omgeving te studeren. Ik heb hier zelf veel van geleerd en hoop dat ik dit jaar mijn enthousiasme, passie voor organiseren, en creatieve kant mag inzetten om ervoor te zorgen dat alle studenten zich welkom voelen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Leiden. 

Mijn naam is Enza Savans, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Leiden. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar bachelor Rechtsgeleerdheid E&M. Een van mijn hobby’s zijn waterpoloën en zingen. Ik kijk er enorm naar uit om mij in te zetten voor de D&I en Studentenwelzijn werkgroep! Ik vind het belangrijk dat de universiteit een veilige plek is waar studenten en medewerkers worden gerespecteerd en waar je jezelf kunt zijn. De universiteit is een omgeving met een brede vertegenwoordiging van de maatschappij. Om deze reden vind ik het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de thema’s diversiteit en inclusie binnen de universiteit zodat iedereen zich op zijn best kan ontwikkelen en ontplooien. Vanuit mijn eigen persoonlijke ervaringen en ideeën wil ik actiegericht mijn bijdrage leveren aan de werkgroep waarbij mooie projecten rondom de thema’s D&I en Studentenwelzijn tot stand komen. 

Mijn naam is Selma en ik doe de master Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Wat ik tijdens mijn studententijd heb opgemerkt, is dat je ‘thuis voelen’ op de universiteit niet zo vanzelfsprekend is als vaak wordt gedacht. De structuur van de universiteit is opgebouwd op de ervaringen van de studenten waar zij het meest bekend mee zijn.  Voor studenten die niet voldoen aan de criteria van de ‘gemiddelde student’ is de ervaring van de universiteit anders. Er mist nog wat herkenning en representatie op de universiteit, en in sommige gevallen ook een stukje begeleiding.

Een leeromgeving waarin studenten zich op hun plek voelen is extra van belang voor de ontwikkeling van studenten. Om die reden is het belangrijk dat studenten zich thuis en gekend voelen op de universiteit. Dat geldt ook voor het welzijn van studenten in het algemeen. Het studentenwelzijn is een belangrijk onderdeel voor een succesvol verloop van de studie. De toenemende prestatiedruk, stress, burn-out en sinds maart 2020: eenzaamheidheeft negatieve effecten op het mentale welzijn van studenten. Dat beïnvloedt mogelijk ook hun studiesucces.

Mijn bijdrage aan de werkgroep ziet op het aan de orde stellen van bovenstaande vraagstukken, met als doel: leren, nadenken en in gesprek gaan over diversiteit, inclusiviteit en studentenwelzijn

Ik ben Jasmijn, 21 jaar oud, en ik zit nu in het laatste jaar van mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid en in het tweede jaar van Honours College Law. Om mij nog meer in te zetten voor onze faculteit, ga ik deel uitmaken van de werkgroep Diversiteit & Inclusie & Studentenwelzijn! Ik ben ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan met dit team, en ik hoop dat wij met elkaar echt een verschil gaan uitmaken op de faculteit. Ik vind Diversiteit & Inclusie & Studenten Welzijn een ontzettend interessant thema, en ik hoop als studente op deze faculteit ook mijn steentje te kunnen bijdragen met mijn ideeën! Ik ben in ieder geval erg enthousiast, en ik hoop jullie allemaal snel te zien op het KOG!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.