Universiteit Leiden

nl en

Psychologieprijzen 2022

Psychologiedocent van het jaar is Roy de Kleijn. De masterscriptieprijzen zijn voor Roosmarijn Goldbach en Matija Čuljak. Jeffrey Durieux ontvangt de promovendi publicatieprijs; Maedeh Nasri de promovendi wild card. Wilma van Velzen verdient de OBP-prijs en Jos Brosschot wint de Leiden Psychology Blog Award. Van harte gefeliciteerd! 

Wetenschappelijk directeur Andrea Evers verwelkomt de collega's in het FSW-café. Het mag weer, een praatje en een drankje met collega's bij de kerstboom. De winnaars van de psychologieprijzen stralen. 

Roy de Kleijn: Psychologiedocent van het jaar

Onderwijsprijs 

Roy de Kleijn
Jurylid Arzo Zadran, studentlid van de Master Opleidingscommissie (MOC): 'Roy de Kleijn geeft creatief en innovatief onderwijs en heeft kunstmatige intelligentie op de kaart gezet binnen de opleiding psychologie. Daarnaast heeft hij een relatief nieuw docententeam opgeleid om nieuwe cursussen te geven en bestaande cursussen te verbeteren tot een ongelooflijk hoog niveau. Als docent is hij bovendien makkelijk benaderbaar, vertoont een aanstekelijk enthousiasme en is ongelooflijk gepassioneerd.'

Masterscriptieprijs

Roosmarijn GoldbachChildhood Emotional Maltreatment, Aspects of Emotion Regulation and the Intrapsychic Symptoms and Behavioral Expressions of Borderline Personality Disorder.

Jurylid Roy de Kleijn: 'De jury vond haar proefschrift van uitzonderlijke kwaliteit en zeer helder geschreven en erkent de relevantie voor zowel clinici als onderzoekers. Haar begeleider Anne Krause bekroonde de scriptie met een 9,5, die binnenkort verschijnt als  publicatie met Roosmarijn als eerste auteur. 

Research masterscriptieprijs

Matija Čuljak: Effect of daylight saving time measured as impulse response in smartphone behavior onder supervisie van Arko Ghosh.

Jurylid Roy de Kleijn: 'De scriptie onderstreept hoe zorgvuldige kwantificering en modellering van veel voorkomende smartphone-interacties kan helpen bij het ontrafelen van de fundamentele processen die ten grondslag liggen aan het dagelijks menselijk gedrag. De jury was vooral onder de indruk van Matija's gebruikte methode en ook van de leesbaarheid, ongeacht hun bekendheid met het onderwerp en de gebruikte tools.'

Jeffrey Durieux, winnaar promovendi Publicatieprijs naast Tom Wilderjans, begeleider

Promovendi publicatieprijs

Jeffrey Durieux (Methods & Statistics): 'Clusterwise Independent Component Analysis (C-ICA): using fMRI resting state networks to cluster subjects and find neurofunctional subtypes'

Anna van Duijvenvoorde namens de jury: 'Dit artikel beschrijft op eloquente wijze de ontwikkeling van een nieuwe methode voor de analyse van gegevens in rusttoestand, die een breed potentieel toepassingsgebied heeft. Het artikel is goed geschreven, gebruikt mooie visualisaties, is van hoge wetenschappelijke kwaliteit en levert een substantiële bijdrage aan het vakgebied.'

Tom Wilderjans, begeleider: 'Het artikel is gegroeid uit zijn scriptieproject toen hij nog student in de M&S master was. Jeffrey heeft er veel werk aan gehad, want verschillende revisies en reviewers vroegen om allerlei extra zaken toe te voegen. Daarom is het paper zo lang geworden.'

Promovendi wild card: Team Science Award

Maedeh Nasri (MSc in Computer Science): A Novel Data-Driven Approach to Examine Children’s Movements and Social Behaviour in Schoolyard Environments

Anna van Duijvenvoorde namens de jury: 'Maedeh combineert kennis uit de ontwikkelingspsychologie, data science, interactieve technologie, architectuur en beleid. Ze evalueert factoren die schoolpleinen sociaal inclusief maken, door sociale netwerken op schoolpleinen te onderzoeken met sensoren.' Uit het juryrapport: 

  • Maedeh toont integratie van vele disciplines en laat zien dat zij de 'lijm' is tussen deze onderzoeksvelden. Hoog op maatschappelijke relevantie.
  • Echt interdisciplinair; door disciplines te combineren wordt een nieuwe maat ontwikkeld voor belangrijke inzichten in verschillende vakgebieden. 

Het project 'Breaking the Cycle' is gefinancierd door NWO en Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD (Big, Open and Linked Data) Cities.

Wilma van Velzen, winnaar OBP-prijs en Onderwijsdirecteur Pascal Haazbroek

OBP-prijs Psychologie

Wilma van Velzen

Serge Rombouts: Wilma is een onderwijsondersteuner die niet alleen in haar reguliere werk voortdurend inzet heeft getoond, maar 
- die altijd bereid is in te springen waar nodig;
- die helpt bij alle sociale of praktische behoeften van haar directe collega's;
- die heeft bewezen een uitstekende en levensreddende hulpverlener te zijn;
- en dit alles, en nog veel meer, al ongeveer 16 jaar doet.

Leiden Psychology Blog Award

Jos Brosschot: Stress? It's safety, silly!

Winnaar van de Leiden Psychology Blog Award 2021 Lotte van Dillen reikt de prijs uit aan haar opvolger. 'Jos heeft verreweg de meeste unieke views met zijn blog over stress.' Het is eigenlijk het tweede deel van een serie. Het korte maar krachtige commentaar van Jos met de blogbeker in de hand luidt: 'lees mijn blogs.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.