Universiteit Leiden

nl en

Kutsal Yesilkagit benoemd in Staatscommissie rechtsstaat

Kutsal Yesilkagit, Hoogleraar Bestuurskunde bij het Instituut Bestuurskunde, is door minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties benoemd als lid van de Staatscommissie rechtsstaat, die in november 2022 is ingesteld.

De Staatscommissie rechtsstaat gaat onderzoek doen naar het functioneren van de wetgevende, rechtsprekende en uitvoerende macht. De commissie kijkt daarbij naar de machten afzonderlijk, maar ook naar de onderlinge samenhang. Belangrijke aandachtspunten voor de commissie zijn bescherming van burgers tegen besluiten van de overheid en effectieve rechtsbescherming van burgers.

De commissie komt voort uit het rapport Ongekend Onrecht over de toeslagenaffaire. Naar aanleiding van dit rapport heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin de regering gevraagd wordt een staatscommissie in te stellen die kijkt naar het functioneren van de rechtsstaat.

De Staatscommissie bestaat, naast Kutsal Yesilkagit, uit andere onderzoekers, juristen en politici.

Lees meer op de website van de Rijksoverheid

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.