Universiteit Leiden

nl en

Minister-president Rutte geeft gastcollege over democratie

Minister-president Rutte geeft dinsdag 21 februari een gastcollege op de Universiteit Leiden. Het gastcollege voor studenten van de rechtenfaculteit heeft als thema ‘Democratie en Tirannie’.

In de week dat het een jaar geleden is dat Rusland begon met de grootschalige invasie van Oekraïne, zal minister-president Rutte betogen dat democratie altijd sterker zal zijn, maar dat de keuze voor democratie en steun aan Oekraïne niet gratis is.

Aansluitend beantwoordt de minister-president vragen van de studenten uit de zaal. Het gastcollege wordt gegeven bij het vak Grondslagen van het Recht van de Afdeling Encyclopedie van de Rechtswetenschap, rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.