Universiteit Leiden

nl en

Ellen de Bruijn onderzoekt met Vici-beurs hormonale veranderingen van puberteit tot menopauze

Psycholoog Ellen de Bruijn onderzoekt wat hormonale schommelingen doen met gedrag en welzijn van vrouwen. De nationale wetenschapsfinancier NWO honoreert haar onderzoek met een Vici-beurs; eerder dit jaar ontving ze een ERC Consolidator Grant. Lees het interview met De Bruijn over haar onderzoek.

Vanaf de vroege puberteit tot late volwassenheid ondervinden meisjes en vrouwen grote hormonale schommelingen, maar de effecten zijn nog onbekend. Hoe beïnvloeden die veranderingen hun gedrag in individuele en sociale context? Hoe hangen die samen met het welzijn en de mentale gezondheid van vrouwen van alle leeftijden? Ellen De Bruijn vertelt over haar onderzoek naar aanleiding van de European Reseach Council (ERC) Consolidator Grant:
Europese subsidie Ellen de Bruijn: ‘Hormonale schommelingen vrouwen in hersenonderzoek lang genegeerd’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.