Universiteit Leiden

nl en

Grotian Law and Modernity at the Dawn of a New Age - internationaal congres

Ter gelegenheid van het 400e jubileum van de eerste publicatie van 'De jure belli ac pacis' door Hugo Grotius in 1625, wordt een internationaal congres georganiseerd door Stichting Grotiana, het Paul Scholten Centre for Jurisprudence van de Universiteit van Amsterdam, het Grotius Centre for Legal Studies van Universiteit Leiden en het department van Public Law and Governance van Tilburg University.

De belangrijkste vraag van het congres is tot hoeverre de Grotiaanse gedachtegang over de algemene rechtstheorie en internationaal recht nog toepasselijk is vandaag en welke aanpassingen zijn vereist als gevolg van de huidige fundamentele veranderingen in onze wereld. In deze context biedt de bespreking van de vele trajecten van receptie, toe-eigening en herinterpretatie van Grotius in verschillende tijden en plaatsen een waardevol, aanvullend perspectief. 

Lees verder over het congres hier 
 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.