Universiteit Leiden

nl en

Nieuwbouw Cluster Zuid vordert gestaag

De nieuwbouw van Cluster Zuid is weer een stap verder. Inmiddels is het glazen dak boven het atrium geplaatst en worden de kozijnen aangebracht. Ook is steeds zichtbaarder waar de kantoren en onderwijszalen gaan komen. Bekijk hieronder het fotoverslag van Stijn Poelstra.

De tijdelijke vloer in het atrium, die nodig is om aan het dak te kunnen werken, maakt dat de volledige hoogte van deze ruimte nog niet zichtbaar is. Als deze weg is, dan zal het atrium in zijn volle glorie te bewonderen zijn.

De entree van Cluster Zuid aan de Witte Singelzijde is herkenbaar aan de witte dakconstructie waaronder zich de toegang tot het atrium bevindt. Hier worden een bibliotheek en een coffee corner met zitjes gerealiseerd.

Op de luchtfoto’s zijn het nieuwe dak en de structuur van het gebouw goed zichtbaar. De nieuwbouw op de hoek van de Maliebaan en de Groenhovenstraat is voorzien van champagnekleurige panelen (zogenoemde vinnen of scheggen) van aluminium.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.