Universiteit Leiden

nl en
Chris Gorzeman

Afgestudeerden Urban Studies: ‘Het vakgebied is interessant, relevant en blijft zich uitbreiden’

Na jaren hard werken namen de afgestudeerden van Urban Studies hun diploma in ontvangst. Hoe kijken zij terug op hun studie? En wat kunnen we in de toekomst van ze verwachten?

Nick Pollé: ‘Ik ben naar de presentatie van Urban Studies geweest, omdat ik nog een tijdsslot over had op de Open Dag. Na afloop dacht ik: ik hoef de rest niet meer te zien, dit wordt mijn studie. Het programma biedt zoveel verschillende thema’s en mogelijkheden. Dat is heerlijk als je een brede interesse hebt zoals ik. Aanvankelijk wilde ik daarom ook alle keuzevakken volgen, maar na één semester heb ik besloten om het toch maar wat rustiger aan te doen. Gelukkig heb ik door de overkoepelende collegereeksen toch wat meegekregen van alle thema’s.

Ik heb nu een tussenjaar, waarin ik geld wil verdienen om daarna te gaan reizen. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, dus ik hoop wat steden daarbuiten te gaan zien en deze zomer vrijwilligerswerk te doen bij de Olympische Spelen. Uiteindelijk zou ik graag een master in het buitenland gaan doen in de richting van Urban Planning of stedenbouwkunde.’

Noah Milani: ‘Nog steeds vind ik het soms lastig om aan mensen uit te leggen wat ik nou precies heb gestudeerd, maar dat komt doordat het programma zo gevarieerd en origineel is. Het heeft me echt een compleet beeld gegeven van steden en alle facetten die daarin een rol spelen. Op dit moment werk ik in een high end-kledingwinkel voor heren, maar vanaf januari ga ik reizen. Ik wil wat van de wereld zien voor ik aan mijn master begin, waarschijnlijk het iets praktijkgerichtere Urban Planning. Door mijn bachelor weet ik hoe ingewikkeld een stad is. Dat perspectief geeft me een open geest die ik graag meeneem in mijn vervolgstudie.’

Sofie Rørvik: ‘Ik kwam Urban Studies tegen op de website van de universiteit. Het programma was interdisciplinair en Den Haag leek me een toffe stad om in te wonen, dus schreef ik me in. Deze vrij willekeurige keuze heeft goed uitgepakt. Het vakgebied Urban Studies is interessant, relevant in de wereld van vandaag en blijft zich uitbreiden. Er zijn zoveel dingen die je erbij kunt betrekken! Ja, ik ben echt gepassioneerd over de studie, ook omdat deze me in staat heeft gesteld om mensen met verschillende achtergronden te ontmoeten. Ik denk dat onze groepsdiscussies mijn favoriete onderdeel van het programma waren. Mijn vrienden en ik hebben zelfs onze eigen commissie opgericht, de Critical Urbanists. Dat was superleuk. We hielden groepsdiscussies en probeerden dieper in te gaan op de onderwerpen die we in onze colleges behandelden. Nu ben ik net begonnen aan de master Urban georgraphy in Utrecht, maar ik pendel nog steeds vanuit Den Haag. De stad heeft echt een speciaal plekje in mijn hart.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.