Universiteit Leiden

nl en

Nieuw boek van Tom Buitelaar over de samenwerking tussen de Verenigde Naties en de ICC in Congo

Op 22 november presenteert Tom Buitelaar, universitair docent bij het Institute of Security and Global Affairs, zijn nieuwe boek ‘Assisting International Justice’. Vijf vragen aan Buitelaar over het boek en de boekpresentatie.

Waar gaat je boek over?

Tom Buitelaar: ‘Mijn boek gaat over de samenwerking tussen vredesoperaties van de Verenigde Naties en het Internationaal Strafhof (ICC). Meer concreet legt het uit waarom VN-vredeshandhavers het Internationaal Strafhof bijstaan door het delen van informatie, logistieke en veiligheidsondersteuning, politieke steun en arrestaties. Het boek gaat in op de samenwerking tussen het Internationaal Strafhof en de VN in de Democratische Republiek Congo (DRC). In het boek worden ook kleinere onderzoeken gedaan naar de samenwerking tussen de twee organisaties in de Centraal-Afrikaanse Republiek, Ivoorkust, Mali en Soedan.’

Lees het volledige interview op de Engelse pagina

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.