Universiteit Leiden

nl en

Miranda van Eck nieuwe wetenschappelijk directeur van het LACDR

Miranda van Eck is per 1 september de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Leiden Academic Centre for Drug Research. Zij volgt Hubertus Irth op, die sinds 2016 leiding gaf aan het instituut. Van Eck is aangesteld voor een periode van vier jaar.

Van Eck is hoogleraar Cardiovasculaire en Metabole Therapieën. Van Eck studeerde en promoveerde in Leiden en was de afgelopen jaren opleidingsdirecteur van de master Bio-Pharmaceutical Sciences. Voor haar onderzoek op het gebied van slagaderverkalking ontving ze meerdere prijzen. Verder richtte ze RISE op, het vrouwennetwerk van bèta-onderzoekers van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.​​​​​​​

‘Miranda is een goede bekende in de faculteit’

Decaan Jasper Knoester is blij met de benoeming. ‘Miranda kent het LACDR door en door, heeft een breed draagvlak binnen het instituut en neemt veel bestuurlijke en organisatorische ervaring mee. Daarnaast heeft zij laten zien veel belang te hechten aan de bredere facultaire gemeenschap en zaken als diversiteit en inclusie. Als een van de initiatiefnemers van het netwerk RISE voor vrouwelijke medewerkers is Miranda een goede bekende, ook voor velen buiten het LACDR.

‘De directeur die voor iedereen tijd had’

Jasper looft daarnaast de enorme verdiensten van scheidend WD Hubertus Irth. ‘Hubertus wordt binnen het instituut op handen gedragen als de directeur die voor iedereen oog en tijd had. Hij heeft op rustige wijze acht jaar lang het instituut langs tal van uitdagingen geloodst. Ook buiten het LACDR heeft Hubertus grote bijdrages geleverd, o.a. als interim-decaan in 2019 en als belangrijke speler bij het vormgeven van het universitaire Knowledge Exchange Office, Luris. We zijn hem zeer dankbaar voor dit alles. Hubertus gaat nog niet met emeritaat en ik verwacht dat hij ook de komende jaren nog veel voor onze faculteit zal betekenen.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.