Universiteit Leiden

nl en

Filmavond + lezing

Filmavond: 'The Raid: Redemtion' (2011) met passiepraatje van Casper Liem

  • Casper Liem
Datum
maandag 25 maart 2024
Tijd
Bezoekadres
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27
2311 BG Leiden
Zaal
Vos Cinemaroom

Vandaag de dag zitten actiefilms propvol actiechoreografie, hand-to-hand combat, martial arts en meer. Ongelofelijk gaaf natuurlijk, maar hoe heeft zich dat ontwikkeld? Over de jaren heen zijn er bijoorbeeld binnen Hollywood en Hong Kong cinema verschillende camera- en editingtechnieken ontstaan om deze vechtscènes zo engagerend mogelijk weer te geven. Helaas is niet iedere camera- en editing techniek even goed of succesvol. Casper bespreekt in zijn passiepraatje verschillende manieren om vechtscenes interessant te maken, de voor- en nadelen van deze camera- en editing technieken en waarom The Raid: Redemption een van de beste vechtfilms is die hij ooit heeft gezien.

Iedereen is welkom! Aanmelden via de onderstaande knop wordt zeer gewaardeerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.