Universiteit Leiden

nl en

Werkzaamheden Einsteinweg vanaf maandag 6 mei

25 april 2024

Van maandag 6 mei tot en met begin augustus

De Einsteinweg tussen de Zernikedreef en Ehrenfestweg is vanaf maandag 6 mei afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met wegwerkzaamheden. Het werkgebied bestaat uit 2 fasen, 2A aan de noordzijde van de Einsteinweg en vervolgens fase 2B aan de zuidzijde. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin augustus 2024.

Werkzaamheden fase 2A - noordzijde

Tijdens de werkzaamheden in fase 2A wordt de volledige rijbaan opengebroken, zo ook het fietspad en het voetpad. Om het riool toekomstbestendig te maken komt er een extra put, een duiker en hemelwaterafvoer. De duiker verbindt de twee sloten met elkaar. Vervolgens wordt er ook asfalt aangebracht. Deze werkzaamheden duren naar verwachting van 6 mei tot begin juni.

Tijdens deze werkzaamheden is het werkgebied volledig afgesloten en is er een omleiding voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers, zoals te zien op onderstaande afbeelding.

Bereikbaarheid USC tijdens fase 2A

Tijdens deze fase is het USC te voet en met de fiets bereikbaar vanaf de Ehrenfestweg. Wij vragen bezoekers met de auto elders in de omgeving te parkeren, zoals de parkeergarage ‘Ehrenfestweg’ en naar de locatie te lopen.

Werkzaamheden fase 2B - zuidzijde

Tijdens de werkzaamheden in fase 2B wordt er gewerkt aan de nieuwe inrichting aan de zuidzijde van de Einsteinweg. Er wordt dan straatwerk aangebracht, borden geplaatst en nieuwe lantaarnpalen. Deze werkzaamheden duren naar verwachting van begin juni tot en met begin augustus.

Bereikbaarheid doorgaand verkeer en USC tijdens fase 2B

Tijdens deze werkzaamheden is het werkgebied afgesloten en is er een omleiding voor verkeer ingesteld. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs het werkgebied, maar kunnen niet oversteken naar de locaties van het USC. De omleidingsroute voor fietsers en voetgangers naar het USC blijft hetzelfde. Ook bezoekers met de auto worden verzocht in deze fase elders in de omgeving te parkeren.

Voor dit project is er een app waar alle actuele informatie, zoals planningen en wijzigingen op worden gedeeld; de BAM Infra Projecten app. Deze is te vinden in de Playstore en Appstore onder de naam ‘BAM Infra Projecten’.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.