Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law Cast #4: Het nieuwe gezicht van het bestuursrecht met prof.mr. T. Barkhuysen

Leiden Law Cast is een podcast voor iedereen die meer wil weten over actuele juridische onderwerpen, gemaakt door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Irem Çakir (L) en Hamza Duprée

De Leiden Law Cast maakt juridische informatie behapbaar en schijnt een licht op alle laatste actualiteiten en wetenschapsnieuws. De Leiden Law Cast wordt gepresenteerd door studenten Irem Çakir en Hamza Duprée. Per aflevering bevragen zij een van de wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over een onderwerp uit de juridische actualiteit.

In de vierde aflevering is hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Tom Barkhuysen te gast. Februari 2022 kan de boeken ingaan als de maand dat het bestuursrecht breekt met traditie. Niet alleen werd op 2 februari in een arrest van de afdeling bestuursrecht van de Raad van State het evenredigheidsbeginsel, waarmee de willekeursregel moet worden vervangen, verder uitgewerkt, ook werd op 7 februari de in het bestuursrecht dominante 'grondenfuik' goeddeels losgelaten. Met Tom Barkhuysen spreken wij over deze onderwerpen en vragen hem in hoeverre deze veranderingen een reactie vormen op de misstanden in de toeslagenaffaire en of het bestuursrecht met deze veranderingen een menselijkere maat krijgt.

Beluister hier de aflevering van de Leiden Law Cast:

De Leiden Law Cast is ook te beluisteren via de volgende links:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.